ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen
NEDERLANDSENGLISH
Rondreizen en Groepsreizen naar Ethiopië
   

ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

HET KASTEEL VAN GONDAR

 

Gondar, de 17e eeuwse hoofdstad van Ethiopië, ligt ongeveer 748km noord-west van Addis Ababa. De stad is bekend vanwege zijn kastelen en kerken. De middeleeuwse glorie is terug te zien in de beroemde kastelen van de keizers van die tijd, vooral die van Keizer Fasiledas. De kastelen van Gondar zijn de meest herkenbare expressie van de relatief nabije geschiedenis van Ethiopië.

De kastelen van Koning Fasil's nalatenschap dateren terug tot de 17e eeuw. Er bestaat geen dergelijke vergelijking in Afrika, vaak ook beschreven als het Camelot van Afrika. De Fasil compound (Fasil Gheebi) diende als de koninklijke residentie van de Ethiopische Keizer Fasiledas en zijn opvolgers in de tijd dat Gondar de hoofdstad van het land was.

Binnen de 900m lange muur staan gekanteelde kastelen, paleizen, kerken en andere gebouwen, sommige nog intact genoeg om een uitstekende impressie te geven van het tijdperk. Net buiten de stad ligt nog een ander gebouw. Dit gebouw, soms geassocieerd met Fasiledas, is een badplaats. Eens per jaar wordt het volgelaten met water om het Ethiopische Drie Koningen feest (Timket) te vieren.

Rond de beroemde koninklijke compound kan er ook een bezoek worden gebracht aan de ruines van het 18e eeuwse paleis van Keizerin Mintiwab en de spectaculaire kerk van Debre Birhan Selassie, die nog altijd gracieus is met zijn gewelidge muurschilderingen.

ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen

 

http://casino.us.org 
© BlueSky Holiday Design
2006-2014

Ethiopia Explore is part of BlueSky Holiday Design