ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen
NEDERLANDSENGLISH
Rondreizen en Groepsreizen naar Ethiopië
   

ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

KONSO CULTUREEL LANDSCHAP

 

Het Konso Cultureel Landschap beslaat 55km² droog land met ommuurde terrassen en ommuurde nederzettingen in de Konso hooglanden van Ethiopië.

Het laat een spectaculair voorbeeld zien van een levende culturele traditie die 21 generaties terug gaat (meer dan 400 jaar) en zich heeft aangepast aan de droge omgeving.

Het landschap demonstreert de gedeelde waarden, sociale cohesie en technische kennis van de gemeenschappen. De site bezit ook antropomorfische houten beelden - om gerespecteerde leden van de gemeenschappen en heroïsche daden te representeren - welke een exceptionele levende getuigenis zijn van de begrafenis tradities die op het punt staan te verdwijnen.

Stenen pilaren in de steden uiten een complex systeem van het markeren van de overgangen van de leiders der generaties. De culturele eigenschappen omvatten de traditionele stenen ommuurde steden (Paletea), culturele gebieden (Mora), de generatie palen (Olayta), de toepassing van droge terrassen (Kabata), de begrafenis gedenksteen (Waka) en andere levende culturele gebruiken. Al deze uitingen zijn enkele van de redenen waarom het Konso Cultureel Landschap op de UNESCO Wereld Erfgoed Lijst staat vermeld.

ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen

 

http://casino.us.org 
© BlueSky Holiday Design
2006-2014

Ethiopia Explore is part of BlueSky Holiday Design