ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen
NEDERLANDSENGLISH
Rondreizen en Groepsreizen naar Ethiopië
   

ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

MESKEL - WARE KRUIS ONTDEKKING

 

Meskel wordt al meer dan 1600 jaar in Ethiopië gevierd. Het woord Meskel betekend "kruis" en het feest herdenkt de ontdekking van het kruis waar Jezus aan gekruisigd was. Dit kruis werd ontdekt door Keizerin Helena, de moeder van Constantijn de Grote.

De originele gebeurtenis vond plaats op 18 maart, in het jaar 329. Het feest wordt tegenwoordig gevierd op 27 september.

Veel van de riten die plaatsvinden tijdens het festival worden in direct verband gebracht met Keizerin Helena. Op de avond voor Meskel worden er grote takken bij elkaar gebonden en gele madeliefjes, Meskel bloemen, hier bovenop gezet. Tijdens de nacht worden deze takken bij elkaar gebracht voor de ingang van de compound en in brand gestoken. Dit symboliseert de acties van de Keizering, die wierook brandde en bad voor hulp. Toen de rook optrok vond ze drie kruizen, waarvan er één wordt gezien als het kruis van Jezus.

Tijdens deze tijd van het jaar gloeien de vlaktes, weiden en bergen met prachtige gele Meskel madeliefjes. Dansen, feesten, vreugde vuren en saluuschoten markeren de gelegenheid.

Het feest begint met het planten van een groene boom op de avond voor Meskel, in de steden en dorpsmarkten. Iedereen brengt een bos twijgen en takken (versiert met madeliefjes) mee om te plaatsen op de pyramide. Al deze bossen hout ("Chibo") bij elkaar worden in brand gestoken, de zogenaamde "Demera".

ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen

 

http://casino.us.org 
© BlueSky Holiday Design
2006-2014

Ethiopia Explore is part of BlueSky Holiday Design