ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen
NEDERLANDSENGLISH
Rondreizen en Groepsreizen naar Ethiopië
   

ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

HET SIMIEN MOUNTAINS NATIONAAL PARK

 

Het Nationaal Park werd gevestigd in 1969 en UNESCO nam het negen jaar later op op de Wereld Erfgoed Lijst. Het 220km² grote Simien Mountains Nationaal Park beschermd het westelijk deel van de gelijknamige bergketen. Dit is een serie van ingesneden plateaus die gekenmerkt worden door 1000m hoge kliffen, ruige pinakels en steunberen.

De keten omvat ook een aantal toppen die boven de 4000m hoogte komen. Hier valt ook de 4620m hoge Ras Dashen, de hoogste berg van Ethiopië en een van de hoogste bergen van Afrika.

Het wonderbaarlijke gebied ligt op ongeveer 100km ten noorden van Gondar en is het makkeijkst te bereiken via het dorp Debark. Reisschrijfste Rosita Forbes noemde het ooit "het meest verbazende van alle Abessijnse landschappen".

Het park is ook het meest belangrijke gebied voor de bedreigde Gelada Baboon, Walia Ibes en Abessijnse Wolf, evenals een gastheer voor 's werelds dichtste bevolking van de prachtige Lammergier (Wammergeyer), die vaak dichtbij te zien is vanaf een van de campings.

ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen

 

http://casino.us.org 
© BlueSky Holiday Design
2006-2014

Ethiopia Explore is part of BlueSky Holiday Design