ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen
NEDERLANDSENGLISH
Rondreizen en Groepsreizen naar Ethiopië
   

ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

DE TIYA MONOLIETEN

 

Tiya is een de meest belangrijke van de 160 archeologische sites die ontdekt zijn (tot nu toe) in de Soddo regio, ten zuiden van Addis Ababa.

Op het pre-historische terrein van Tiya staat 36 obelisken, inclusief 32 gehouwen monolieten die bedekt zijn met symbolen, die verondersteld worden oude grafstenen te zijn.

Volgens UNESCO zijn die de overblijfselen van oude Ethiopische culturen, hun leeftijd nog niet precies vastgesteld. De oprichting van de megalitische monumenten, zoals deze, is een zeer oude traditie in Ethiopië.

De obelisken zijn niet als de hoge monolieten in Axum, maar ze bezitten wel voorstellingen van zwaarden en verscheidene andere symbolen, die niet in andere regio's voorkomen.

De gegraveerde monolieten varieren in hoogte van 1 tot 5 meter. Hun vorm valt in verschillende specifieke categorien: figuratieve compositie, antropomorfisch, hemisferisch of kegelvormig en simpel. In het noordelijke gebied werden stelae gevonden met raadselachtige symbolen en schematisch getekende menselijke figuren.

ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen ethiopia travel tours vacation grouptrips rondreizen

 

http://casino.us.org 
© BlueSky Holiday Design
2006-2014

Ethiopia Explore is part of BlueSky Holiday Design